TOK-PACK Kft
Cégadatok
Cégismertető
Elérhetőség
EU pályázat
Környezetvédelem
Partnercégeink
Referenciák
Termékeink
KEZDŐ OLDAL


 

Környezetkímélő térkitöltő papírból
 
A Tok-Pack Kft. a magyar piacon először a környezetvédelemben élenjáró fejlesztéssel lépett piacra. A dobozokat mindig a terméknél jóval nagyobb méretre tervezik, a fennmaradó teret pedig mozgáscsillapító térkitöltő anyaggal bélelik ki. Az ötlet, hogy ezt a teret hullámpapír tömbbel töltsék ki.
 

Speciális hullámpapír-csomagolásra alapították a céget, ám megrendelői igény alapján felmerült, hogy ne csak feldolgozással, hanem hullámpapírgyártással is foglalkozzanak. Az akkor még kis vállalkozás egy használt hullámgép

beszerzésével és annak teljes felújításával tett eleget a vásárlói igényeknek. A vállalkozás vezetői mindig szem előtt tartották a környezetvédelmet. Csak olyan anyagokat és segédanyagokat használnak, melyek megfelelnek minden környezetvédelmi előírásnak. 

A dobozcsomagolásnál olyan környezetszennyező anyagot is használnak, melyet ki lehet váltani környezetbarát papírral. A doboz fala és a termék közötti teret döntően polisztirol (PS), ún. hungarocell habbal töltik ki, hiszen nagyon könnyű anyag és biztonságos   mozgáscsillapítást   tesz lehetővé. A felhasználás után azonban nagyon sok gondot okoz. Mivel tömege elhanyagolható, ám nagy térfogata van, ezért hulladékként szállítása nem gazdaságos, újrafelhasználni nem lehet, csak hulladékégetőben lehet hasznosítani.

Sokkal gazdaságosabb és előremutatóbb megoldást kínál a Tok-Pack Kft. Azt a csomagolási teret, melyet eddig PS-habbal töltöttek ki, papírra lehet váltani. Most olyan lehetőséget kapnak a megrendelők, mellyel környezetvédelmi költségüket töredékére tudják csökkenteni. A hullámpapír lapokat egymásra ragasztva, megfelelően vágva és hajtogatva olyan könnyű, erős térkitöltő elemet hoztak létre, mely versenyképes a hagyományosan alkalmazott PS-habbal szemben.

Az alkalmazott hullámpapír 100%-ban újrafelhasznált papírból készül, így már maga a termék is környezetbarát, ám a térkitöltő elem is könnyen, gazdaságosan újrahasznosítható, így a szemétbe kerülve is értéket képvisel.

A térkitöltő 75 kg/m3 sűrűségű, így a védelemre váró termék tömegét számottevően nem változtatja a csomagolás. Leginkább elektronikai cikkek, háztartási gépek csomagolásánál lehet komoly szerepe az eszköznek. Mivel minden dobozolt termék más és más, ezért minden csomagoláshoz egyedi tervezés szükséges, ám nem kell drága öntőformát készíteni a segédanyag készítéséhez, mely szintén a költségek csökkentését teszi lehetővé.